Глобяват с 3 бона ресторанта в Пловдив заради шумното парти в чест на общински съветник

Автор: Plovdiv Now 6653
Глобяват с 3 бона ресторанта в Пловдив заради шумното парти в чест на общински съветник

Глоба в размер на 3000 лева ще бъде наложена на пловдивския ресторант "Soho Bar & Diner" заради шумно парти, продължило до късно след полунощ. Въпреки че заведението е било дадено под наем за вечерта и собствениците са подписали договор с наемателя празненството да приключи в 23,30 часа, което на практика не е спазено, Агенцията по храните е санкционирала именно фирмата-собственик.

Припомняме, че пловдивчанин засне и сигнализира за шумното парти след 1,30 часа. Ресторантът е бил нает от Юрий Гъдов за частно събитие - рожден ден на общинския съветник Кирил Търев. 

„Даденият толеранс от 10 дни приключи. Проверките продължават. Спираме с предупрежденията и започваме със санкции на обекти, които не спазват заповедите на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб“, казва областният управител Дани Каназирева.

На проведената днес онлайн среща с кметовете на общините в областта  бе взето решение, по искане на областния управител, по места да  бъдат сформирани екипи, които засилено да проверяват заведенията – особено в петък и събота. Кметовете съобщиха, че в повечето общини вече работят с органите на реда по контрола и спазването на противоепидемичните мерки в кооперативните пазари.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина