"Тъй като мерките, които са наложени заради пандемията от КОВИД-19 в Япония, са много строги, а нашите момичета имат много фенове в Мураяма, днес в залата бе включена камера и учениците от местните училища можеха онлайн да видят една част от тренировката на своите любимки от българския национален отбор по художествена гимнастика. През миналите лагери нашите момичета гостуваха в училищата в Мураяма, имаха продукции пред местна публика, но сега това няма как да се случи!

Именно заради това организаторите на лагера решиха да проведат една мини онлайн среща между българките и местните им почитатели. Японските деца бяха много развълнувани, ръкопляскаха и се радваха от сърце, а българските националки почувстваха, макар и виртуално, любовта на своите японски домакини”, съобщиха от Българска федерация художествена гимнастика на официалната си страница във фейсбук.

Тимът ни е в град Мураяма, където в пълна изолация се подготвя за предстоящото си участие в Токио.

Гимнастичките ни проведоха днешното занимание с включени камери, чрез които и учениците от местните училища можеха онлайн да видят част от тренировката. Японските деца бяха много развълнувани, ръкопляскаха и се радваха от сърце, а българските националки почувстваха, макар и виртуално, любовта на своите японски домакини. Националният ансамбъл и индивидуалистките Боряна Калейн и Катрин Тасева ще бъдат нашите представителки на игрите в този спорт. Олимпийският турнир по художествена гимнастика ще се проведе от 6 до 8 август.