ГЕРБ отговориха на обвиненията на Васил Божков

Автор: Plovdiv Now 5643
ГЕРБ отговориха на обвиненията на Васил Божков

Политическа партия ГЕРБ даде брифинг, за да отговори на изнесената от Васил Божков информация по-рано днес. Припомняме, че бизнесменът отговори онлайн на журналистически въпроси, свързани с показанията му до европрокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. Божков твърди, че редовно лично е давал по 20% от печалбата на бизнеса си на Владислав Горанов. Арнаудова пък му искала по 10 000 до 50 000 лева, които са били за покриване на възникващи разходи.

"Разпореден е арест на лидера на опозицията по свидетелски показания на министър-председателя. По медиите циркулират негови показания. Докладът на АДФИ по казуса Божков повтаря констатациите на доклад, поръчан от Горанов, с доклад, който не знаем дали съществува. Да накараш АДФИ да проверява агенция на средствата от ЕС е нещо като да се срешеш с четката за зъби. Може, но е неуместно", каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той бе категоричен, че част от твърденията на Петков не отговарят на истината. Включително, че са провеждани обществени поръчки с един кандидат. Защото дори и най-малките общини вече са разбрали, че това води до сериозни санкции.

„Очаквах след седмия ден след този незаконен арест по софийските улици да има тълпи от правозащитни организации. В правова държава не може Рашковото МВР да обяви към 20 часа, че са арестувани Борисов, Горанов, Арнаудова и Менда Стоянова. Това политическа бухалка и репресия ли е? Рашковото МВР да разпространява някакви съобщения, без европоркуратурата да е намесена, без да са задържани лица, когато е разпространено това съобщение. Единственото вярно нещо са имената, но Менда Стоянова дори не е била задържан, каза Десислава Атансова. И допълни, че в „стъкмистиката” е участвал и Асен Василев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина