Георги Колев: Не вярвайте на социолози и врачки – гласувайте на 27-и за вас и децата ви

Автор: Plovdiv Now 5338
Георги Колев: Не вярвайте на социолози и врачки – гласувайте на 27-и за вас и децата ви

На социолози, врачки, гадателки , лица, които хвърлят боб, кокали и всякакви чужди вещи не вярвам! Вярвам само в акта, във волята на хората, в деня на изборите. Призовавам и пловдивчани – на никого не вярвайте,всички са маскари, не съм го казал аз, а българските възрожденци. За това  на 27 октомври, излезте и гласувайте!  Независимо дали за мен или някого друг, защото гласувате за децата си, за вас си. Те не искат да отидете до урните – не вярвайте на социолози, а гласувайте за себе си, защото сега е времето!”, заяви Георги Колев по повод  изследването на „Алфа Рисърч”, което го нареди сред фаворитите за кмет на Пловдив, а на ЗС „Ал. Стамболийски” дават шансове за втора политическа сила в града.

Въпреки пестеливия коментар на кандидат-кмета, изследването на агенцията показа, че пловдивчани са припознали листата на Георги Колев, като реална алтернатива на тясно партийните апаратчици сред другите кандидати за общински съветници. Листата на ЗС „Ал. Стамболийски” може да се определи като единствената, съчетаваща експертност с изцяло гражданско участие.

 „ГЕРБ запазва високите си нива на подкрепа с 22,4% , а БСП заема второто място с 10,4%. Коалицията НФСБ(ВМРО – БНД) губи подкрепа и остава трета с 8,1%, като известна част от привържаниците на Атанасов се колебаят дали да подкрепят и листата. Набиращият потенциал Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” е със 7,8%. Съюз за Пловдив остава пети с 5,3%, следван от ДБ с 3,2% и ДПС с 2,2%. Останалите листи събират подкрепа под 2%”

Подкрепата към Георги Колев продължава с възходящ тренд, след като на практика той стартира от нулата предизборната кампания. За три седмици близо 23,4% от пловдивчани са добили позитивни впечатления от Георги Колев. Според изследването най-големият потенциал за вдигане на своя резултат има именно пловдивският адвокат. По време на кампанията той успя да се утвърди като истинския мажоритарен кандидат, зад който не стои мощна политическа формация.  

Не без значение  е и предизборната платформа на Георги Колев и екипа му. Те заложиха на нови и различни идеи, като фокусът им не е само решаване на текущите проблеми, а и визионерски подход за развитието на града и общината.

В изследването  на „Алфа Рисърч” е записано още:

„Георги Колев – изключително бърза разпознаваемост. Само за три седмици регистрираме спад на хората без мнение за него от 80% на 57%. Балансът в оценките е 24,4%/19% в полза на позитивните.  На първи тур в кметската надпревара е четвърти с 8,1%, изпреварвайки Каназирева и доближавайки се до кандидата на БСП”.

Други щрихи от изследването показват, че ако трендът продължи Георги Колев има шанс да победи и Николай Радев и да излезе трети в надпреварата за кмет. На практика, кандидатът на БСП не разполага с резерв след пловдивските избиратели, като той обира единствено твърдия електорат на социалистите. Кандидатурата на Радев бе именно това - да се върнат гласовете на БСП, които бяха обрани от Славчо Атанасов на последния вот.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина