Фотоизложба “Властелините на Родопите” гостува през уикенда в Дондуковата градина

Автор: Plovdiv Now 4149
Фотоизложба “Властелините на Родопите” гостува през уикенда в Дондуковата градина

Новата изложбата “Властелините на Родопите” ще гостува на Фестивала за младежко творчество „Млада синя Земя“ в Пловдив през месец октомври. Изложбата с обновена информация и снимки от дивата природа на Източните Родопи ще може да се види по време на фестивалните през почивните дни на 10 и 11 октомври (събота и неделя) и ще бъде разположена на открито в парк „Дондукова градина“. 

В изложбата „Властелините на Родопите“ посетителите могат да видят снимки на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и да научат повече за завърналите се през последни години зубри и тарпани.

През уикенда от 11:00 до 15:00 организаторите Регионален природонаучен музей Пловдив са предвидили изключително интересна програма с множество творчески и образователни занимания за деца в парка.

Родопите са същинска съкровищница на биоразнообразието, като голяма част от източния им дял е включена в европейската екологична мрежа от защитени зони Натура 2000. Изложбата представя дивата природа именно в него: едно от последните запазени девствени кътчета на Европа. Специален акцент в изложбата ще бъдат властелините на родопското небе - белоглавите и черните лешояди. Източните Родопи са и последното в България убежище за черните и белоглавите лешояди, към които е насочен проектът по програма LIFE „Опазване на черните и белоглавите лешояди в Родопите“.

Идеята на изложбата е да покаже красотата на тези диви чудеса пред най-широка публика, да приближи природата до хората. И така да помогне за опознаването и опазването на това диво кътче.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина