Фирмата изпълнител на ул. “Даме Груев“ не е взела нито лев от Общината до момента

Автор: Благовест Андонов 4085
Фирмата изпълнител на ул. “Даме Груев“ не е взела нито лев от Общината до момента

Фирмата „Парсек груп” досега не е взела нито лев от Община Пловдив за строителството на улица „Даме Груев”, заяви собственикът на компанията Бончо Бонев пред trafficnews.bg.

По думите му на първия етап от бул. „Македония” до „Охрид” работата е готова на 50%.

„Демонтирани са павета, направен е изкоп с дълбочина 1 м. по цялото трасе, после е направена битова и дъждовна канализация, улични оттоци, захранващ водопровод, водопроводни и канализационни отклонения, канализационни шахти и цялата кабелна мрежа за слаботокови и силнотокови инсталации. Остават тротоарни настилки, асфалт и стълбове за улично осветление”, казва Бонев, като заяви, че всичко досега е направено без да се получават пари – траншовете по договора ще бъдат получени на 10 май.

„ Нашата фирма не е получила все още нито стотинка по този договор и казвате, че след 10 май ще получим пари и това е само оправдание, че не работим. А питам: дали бензиностанциите ще ни дадат горива, а ние да ги платим след 10-ти, дали работниците ни можеха от декември да 10 май да чакат за заплати”, заяви бизнесменът.

 Той каза, че ако реконструкцията се прехвърли за догодина ще е заради политически интереси, защото с 50% бюджет за тази година не се предполага да се свърши 100% от обекта. За тази година има 3,7 млн. лева, но Община Пловдив заяви, че ако дейностите вървят, ще се осигурят и другите средства при актуализацията на бюджета.

Относно жалбите, които пускат от компанията, Бонев заяви, че досега са пуснали 5 жалби – 4 през „Парсек груп” и една през „Тес Кънстръкшън груп”.

„Не знам какво е престъпното и неморалното или нередното да се обжалва в КЗК? Първите две сме ги спечелили, а другите две Колежа и Майчина грижа ме помолиха в първия случай феновете, а във втория случай учителките от ДГ да си оттегля жалбата. По отношение на бул. „Хаджи Димитър” също " ТЕС Кънстракшън Груп" е оттеглило жалбата си”, каза Бонев и продължи:

„Рядко вземаме поръчки... Да, рядко е! Но за нас не пускат по три пъти дадена поръчка: пример за колегата Драгиев пускат едни паважи за 3,7 млн. лв вече трети път. „Модър-Царевец” го пускаха три пъти, докато си направи офертата. Когато участва „Алтрам” обикновено отстраняват всички участници. Е, при нас не е така...”.

За единствения проект, който фирмата е извършила в Пловдив – ремонта на ДГ „Перуника” Бончо Бонев каза, че не е платена нито лев неустойка за просрочено време.

„Знаете ли, че имахме договор за тази детска градина и в него не беше включен покрива? И знаете ли, че калинките на Иван Тотев не знаеха какво да правят и благодарение на сегашното ръководство на Общината беше завършена тази градина”, заяви Бонев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина