Фестивал на здравето събира за 10-ти път под тепетата любителите на здравословния начин на живот

Автор: Plovdiv Now 5148
Фестивал на здравето събира за 10-ти път под тепетата любителите на здравословния начин на живот

Пролетта наближава и фестивалът на здравето "Здравей, Здраве!" в Пловдив идва традиционно с нея. Той се организира със съдействието на Фондация  "Пловдив 2019“, като част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата. 

Тази година фестивалът отбелязва своя юбилей - 10 години, а мотото е  "Даровете на духа", с което изданието се посвещава на духа на здравето, силата и красотата.

И през 2019-та домакин на фестивала е Дом на науката и техниката, Лъки Синема и любимата Цар Симеонова градина.

Датите са 19, 20 и 21 април - петък привечер, събота и неделя. Ще има лекции, медитации, арт-работилници, спорт и движение, практики, търговски презентации и разбира се базар-изложение на здравословни продукти.  Отново ще работи любимото кино с много интересен подбор от фестивални филми. Празникът ще се допълни с културни прояви, музика и изкуство  в духа на Пловдив - Европейска столица на културата.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

„Фестивалът е осъществяване на нашата идея да се популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като използва основно ресурсите на Пловдив и за Пловдив. Да създаде информираност и да провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги, както и да насърчи специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти,хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

Крайната ни цел е ежегодно за един месец в Града на тепетата да се празнува Здравето под различни и иновативни форми като се включат максимален брой хора и организации, които работят в тази сфера“ споделят организаторите на „Здравей, здраве“ в очакване на новото издание.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина