Европейският съюз ще финансира за първи път в историята си закупуването и доставката на оръжия

Автор: Plovdiv Now 11153
Европейският съюз ще финансира за първи път в историята си закупуването и доставката на оръжия

Европейският съюз за първи път ще финансира закупуването и доставката на оръжия в демонстрация на подкрепа за Украйна срещу руската инвазия, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Би Би Си.

Тя допълни, че решението на ЕС да финансира покупките на оръжие за трета страна е „преломен момент“ в историята. Урсула фон дер Лайен допълни, че ЕС също така ще разшири санкциите срещу Русия и Беларус. Брюксел ще забрани влизането на руски самолети във въздушното пространство на ЕС и ще забрани достъпа на руските държавни медии Russia Today и Sputnik в 27-те държави на блока.

"Те няма да могат да разпространяват лъжите си, за да оправдаят войната на Путин и да сеят разделения в нашия съюз", каза фон дер Лайен. Тя допълни, че се създават инструменти, "за да се отървем от вредната дезинформация в Европа".

Председателят на Европейската комисия допълни, че въздушното пространство ще бъде затворено за всеки руски самолет, включително и за частните самолети на олигарси. При обявяването на санкции срещу Беларус Фон дер Лайен каза, че беларуският лидер Александър Лукашенко „е съучастник в тази жестока атака срещу Украйна“ и затова ще бъде изправен пред забрани за износ на продукти, включително горива, тютюн, дървесина, цимент, желязо и стомана.

Подобни новини

Анти-ковидфашизъм

Тея пък смешници от евробардака за какво се взеха Русия ще смачка стига да иска.Нещастните евробардак и САЩ ВРЕМЕ ВИ Е ДА СЕ РАЗПАДАТЕ БОКЛУЦИ.КОВИД ПУТИН ЛИ ГО СПРЯ ИЛИ ПРОСТО МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ СИ БЕШЕ.ДА ПУКНЕТЕ УТАЙКИ ПРОДАЖНИ.ВИДОВ ДЕН НЯМА ДА СЕ РАЗМИНЕ ЩЕ ИМА ОСЪДЕНИ ЗА УБИЙСТВАТА В КОВИД ОТДЕЛЕНИЯТА.ПУМИИ

00:52, 28.02.2022
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина