Европейката федерация по волейбол представи първо Пловдив като домакин на първенството

Автор: Plovdiv Now 5377
Европейката федерация по волейбол представи първо Пловдив като домакин на първенството

Официалният сайт на Европейката конфедерация по войбол /CEV/ представи първо Пловдив като един от домакините на европейското първенство за жени през август и септември тази година. В материала за най-стария град на континента се разказва за новата зала "Колодрума", завършена през 2015 година. Специално внимание CEV обръща на ангажираността на Община Пловдив при организацията на състезанието.

"Градът е родно място на емблематичните български спортисти Христо Стоичков и Стефка Костадинова - пише още в представянето. - Освен това женският отбор на Марица е многократен шампион на България и редовен участник в Шампионската лига."

CEV цитира и думите на президента Любо Ганев, който очаква огромен интерес у фенове и медии към първенството. "Турнирът е огромна възможност за Пловдив да се рекламира чрез спорта - коментира легендарният волейболист. - Всички се надяваме, че до лятото пандемията от коронавирус ще бъде овладяна и очакваме запалянковци от цяла Европа в Пловдив. Географското положение на града е изключително удобно. Ще покажем най-доброто възможно гостоприемство на всички гости на Пловдив."

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина