ЕВН пусна поръчка за 8,5 млн. лева за реклама, кани фирма на Папи Ханс за оферта

Автор: Благовест Андонов 1995
ЕВН пусна поръчка за 8,5 млн. лева за реклама, кани фирма на Папи Ханс за оферта

„Електроразпределение Юг” ЕАД пусна обществена поръчка за рекламна дейност за внушителните 8,5 млн. лева без ДДС.  Предметът на процедурата е „Планиране, оформление и осъществяване на рекламни дейности – производство, създаване, медия планиране и медия купуване”. Тя е за нуждите на трите фирми на австрийското дружество – „Електроразпределение Юг” ЕАД, „ ЕВН България Електроснабдяване”  ЕАД и „ЕВН България Топлофикация”  ЕАД.

Срокът на договор е за 36 месеца, като може да се удължи два пъти с по 12 месеца, ако средствата не са изчерпани през първия период.

От ЕРП-то са решили да пуснат поръчката на договаряне с предварителна покана за участие, като при предварителния подбор са изкарани две компании. Едната е „Гътс Анд Брейнс ДДБ” ООД на гръцкия медиен предприемат Ангелос Парасхакис, който през последните 5 години е обслужвал „Електроразпределение Юг” ЕАД за реклама, като стойността на договора е бил 4 млн. лева.

Другата фирма е  „Хюман Адвъртайзинг” ООД, чийто управител и водещ съдружник е Константин Трендафилов, известен като Папи Ханс.  Освен като певец, той е известен и с работата си в рекламния сектор.

Двете фирми трябва да представят своите оферти, а дружеството да избере изпълнител за обслужване.

В предметна на поръчката е разработването на комуникационни кампании, свързани с концепции за реклама, текстове в социалните мрежи и пресата, оформление на телевизионни и радио реклами, уеб банери и други.

Също така медийно планиране и консултиране – предложения за медиен микс за популяризиране на дадена кампания, разпределяне на медиен бюджет, договаряне на тарифи с медийни предприятия, както и осъществяване на контрол за цялостната медийна политика.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина