Евгени Черепов представя книгата си “Извън обхват“ в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2299
Евгени Черепов представя книгата си “Извън обхват“ в Пловдив

Евгени Черепов представя книгата си "Извън обхват" в рамките на литературния салон Spirt&Spirit на 7 май от 19 часа в Петното на Роршах. Модератор ще е поетесата задава Ина Иванова.

"Красив и светъл роман. Носталгичен, дълбок като целонощен сняг, силен като планинска дъбрава, препускащ като вятър по билото, човешки и лекокрил, топъл. Когато го четеш, ти става светло и още повече вярваш, че доброто има смисъл. Роман за онези хора, солта на земята, истинските, които често остават неоткрити. Евгени Черепов дава глас на историите им, на щастието и болките им, на тяхната доброта и обикновеност. Метафора на всичко, което ни заобикаля, случилото се в хижа „Светлина“ ни дава увереност и надежда, че бъдещето е възможно", пише за романа Светлозар Желев.

Евгени Черепов дебютира през 2012 г. с романа "Добавено лято" (номинация за Национална литературна награда "Елиас Канети", 2013 г.). "Извън обхват" е вторият му роман. След десет години в столицата избира да живее в родния си град Стара Загора, където последователно става баща, филолог и гимназиален учител по литература. „Извън обхват“ е вторият му роман.

Събитието е част от пролетната програма на литературния фестивал "Пловдив чете" 2024, който се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина