Есенни вкусотии - крем супа от тиква с джинджифил

Автор: Plovdiv Now 7358
Есенни вкусотии - крем супа от тиква с джинджифил

Есента трайно се настани и с нея по пазарите се появиха вече и зрелите тикви, истинско предизвикателство за кулитарите. Крем супа от тиква изненадва предубедените гладници с много приятен вкус. Добавеният джинджифил освежава иначе сладникавия вкус, а оранжевия цвят буди апетита и на най-злоядите, изкушават от сайта supichka.com.

Необходимите продукти са: 500 грама тиква, 2 броя моркови, 1 глава лук, 20 грама краве масло, 200 милилитра прясно мляко, 1 чаена лъжица джинджифил и 2 супени лъжици тиквени семки.

Първата стъпка от рецептата за крем супа от тиква с джинджифил е сваряването на основните продукти. Нарязвате и почиствате тиквата, морковите и лука и ги варите в подсолена вода (около 1 чаена лъжица сол е достатъчна) до пълно омекване.

След като сварите зеленчуците ги пасирате с пасатор, или в кухненски робот заедно с маслото и млякото. Задължително извадете млякото предварително от хладилника. Пасирайте до получаване на еднородна смес.

Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към тиквената смес. Разбъркайте много добре, за да не остане джинджифила на топка. По-добре е да ползвате пресен джинджифил, тъй като той е много по-свеж . Може да откриете корените пресен джинджифил във всички по-големи магазини на щанда със зеленчуците. Ако пък нямате под ръка пресен джинджифил може да ползвате и сух.

Преди сервиране поръсете крем супата от тиква с няколко тиквени семки и малко прясно настърган джинджифил. Може да добавите и шепа крутони. Така супичката ще стане още по-вкусна, а и още по-засищаща.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина