Есенни изкушения - кекс с круши и шоколад

Автор: Plovdiv Now 4589
Есенни изкушения - кекс с круши и шоколад

Комбинацията от круши и шоколад се оказва едно от най-фините вкусови изкушения! Затова и рецептата за кекс круши и шоколад е едно истинско попадение за есенните месеци, когато да пазара има от тези плодове. Този сладкиш се приготвя бързо и лесно, уверяват от кулинарната платформа supichka.com.

Необходимите продукти са: 2 чаени чаши брашно, 2 чаени лъжици бакпулвер, 1 чаена чаша олио, 1 чаена чаша захар, 100 грама шоколад, 3 броя яйца, 2 чаени чаши нарязани на кубчета круши, 1 ванилия.

Първо пресявате брашното и бакпулвера и ги оставяте на страна. След това, с помощта на миксер, с тел за разбиване, или пък с вилица разбърквате много добре яйцата, добавяте олиото, ванилията и накрая захарта.

Втората стъпка е смесването на яйчената смес със сместа с брашното. Добавяте брашното малко по малко при непрекъснато бъркане до получавате на гладка еднородна смес. Накрая добавяте и нарязаните на дребно круши и разбърквате, за да се разпределят крушите равномерно.

Изсипвате сместа във формата за кекс. Ако ползвате силиконова форма за кекс не е необходимо да я мажете с олио, но като ползвате друга форма е добре предварително да я намажете с олио. След като сте изсипали сместа за кекс с круши и шоколад във формата, натрошавате шоколада на дребни парченца и го разпределяте върху цялата смес. Печете кекса с круши и шоколад в предварително загрята на 180 градуса фурна. Кексът с круши е готов, когато като го бучнете с клечка за зъби тя остава суха, което става след около 40-45 минути печене,

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина