Крушите са чудесен есенен плод - хранителен и пълен с витамини. Полезно е да ги хапваме сурови, но те влизат и в състава на много десерти и солени ястия.
Предлагаме рецепта за салата с круши, сирене, орехи и сметана - изискано блюдо, с което ще впечатлите гостите и семейството си.
Нарежете крушите на четвъртинки, наредете ги в намазнена тава и ги сложете да се запекат, като ги обърнете и от двете им страни. В 2 чинии сложете по 2 листа маруля, подредете крушите и поръсете с орехи. Натрошете по малко сирене за аромат.
Залейте салатите с дресинга, приготвен от разбитите заедно сметана, индийско орехче, черен пипер, орехово олио и сол. Салатата се поднася с чаша бяло вино.