Еротичен клуб в Пловдив се спаси от солена глоба

Автор: Plovdiv Now 2869
Еротичен клуб в Пловдив се спаси от солена глоба

Пловдивския Административния съд отхвърлили жалба на Община Пловдив, в която ведомството претендира, че решение на Районен съд-Пловдив за отмяна на наказателно постановление съставено на еротичния клуб „Силикон”  е отменено неправилно. 

Въпросният акт в размер на 5000 лева е наложен на клуба, който се намира на “Капитан Райчо“ №56 в Пловдив, след като на 29 май 2021г., заведението е било посетено от полицейски служители на 4-то районно, които са установили, че  все още то е в работен режим след 23:00ч., като на проверяващите не е представено разрешение за работа на обекта с удължено работно време след 23:00ч.. За установеното в рамките на проверката е съставен акт на фирмата. След законовия период на дружеството било връчено наказателното постановление. В него била вписана санкцията. 

Управата на еротичния клуб успорвал наказанието и така районните магистрати са сметнали, че случаят е маловажен, а наказанието – незаконосъобразно. В съдебно заседание съда е приел, че нарушението е извършено за първи път, също така от страна на дружеството е подадено заявление за издаване на разрешение за удължено работно време до Община Пловдив, макар и да няма издадено такова в деня на проверката, както и че от нарушението не са настъпили вредни последици. Именно тези доводи формират извод, че разглежданото нарушение представлява “маловажен случай“.

Предвид тази теза, административният съд не споделя желанието на Община Пловдив и потвърждава решението на районния съд.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина