Ерол Садъков: Недопустимо е строители да се подиграват с Локомотив, Общината да възложи проверка

Автор: Plovdiv Now 1995
Ерол Садъков: Недопустимо е строители да се подиграват с Локомотив, Общината да възложи проверка

Общинският съветник от „Браво, Пловдив” Ерол Садъков изрази възмущението си от некачественото строителство на стадион „Локомотив”. На днешното заседание той отправи питане към кмета на Община Пловдив относно дейностите, които вървят  на Лаута, както и какво ще предприеме администрацията.

Както TrafficNews писа на стадиона се вижда ръжда по огради, парапети и други метални елементи, подпухнали и пукнати стени и колони, течове и влага.

„ Локомотив Пловдив е сред грандовете в българския футбол, като близо 100 години той е радвал, радва и ще продължава да радва хилядите си свои почитатели. Мечтата на цялата „черно-бяла” общност бе за 100-годишната на клуба, да имаме нов и модерен стадион, отговарящ на традициите и нивото на Локомотив. В същото време се вижда как стадионът се строи изключително бавно, но явно за сметка на това и некачествено. Трибуна „Бесика”, както и „Южната трибуна” има неприемливи неща, които са построени, като са видими с просто око”, заяви Садъков. Той допълни, че се надява  строителите да не са допуснали некачествено изпълнение в конструкциите и основните на стадиона.

„Баща ми е от хората, които са дали целия си живот на Локомотив. Първите ми крачки са направени на стадион „Локомотив”, там съм израснал, а вероятно и там ще остарея.  Недопустимо е  строители да се подиграват с паметта на стотиците пловдивчани, отдали живота си на любимия си клуб, както и с бъдещето на Пловдив – децата, които се радват на успехите на „Локомотив””, каза Садъков.

Той постави въпроси за това кой следи качеството на строителството, правени ли са проверки и какви са резултатите от тях. Също така да се отговори и за намеренията на Община Пловдив предвид некачественото строителство, както и дали ще последват санкции. 

Последният въпрос бе за обществената поръчка за централната трибуна и вертикалната планировка – кога Общината ще обяви процедурата.

рибуна "Бесика":

Южната трибуна

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина