Експерти решават стадион „Пловдив” или стадион „Локомотив” да приеме голям футболен форум

Автор: Георги Анастасов 4334
Експерти решават стадион „Пловдив” или стадион „Локомотив” да приеме голям футболен форум

Стадион „Пловдив” или стадион „Локомотив” ще бъдат предложени за обследване от експерти в Спортното министерството и БФС, за да се види дали могат да бъде пригодени за Световно първенство по футбол. Това стана ясно след срещата между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и кмета Иван Тотев, съобщи trafficnews.bg.

„Идеята за съвместната кандидатура за Световно първенство още е в проучвателен вариант и е на много предварителен етап”, обясни Кралев.

Градоначалникът обясни, че 5 млн. лева от предвидените 15 млн. лева за стадион „Пловдив”, ще бъдат пренасочени към проектирането и строителството на лекоатлетически стадион върху терените от източната страна. Според местните експерти това е напълно възможно.  

Всичко това тепърва ще се обсъжда и ще се полага на дебати с участието на лекоатлетическите клубове.

Повече е от ясно, че проектът за стадион „Пловдив” не може да се пригоди към модерните футболни съоръжения, като пистата трябва задължително да се премахне.

Отделно в заседателната зала на Общината имаше и срещата на кмета с фенове на Локомотив. Основна тема на разговора бе концесията на стадиона в Лаута.  Също така бе обърнато внимание, че ако ст. „Локомотив” бъде избран за Световно първенство, от клуба също трябва да си кажат мнението, защото той може да не иска съоръжение с над 40 000 места.

Беше договорено през седмица феновете да получават информация от градските власти за развитието на концесионните процедури за стадиона и базата в Тракия.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина