Екипите по зимно поддържане и снегопочистване в Пловдив дежурят денонощно

Автор: Plovdiv Now 3287
Екипите по зимно поддържане и снегопочистване в Пловдив дежурят денонощно

Денонощното дежурство на екипите по зимно поддържане и снегопочистване на територията на Пловдив започна на 25 ноември 2020 г. и ще продължи до 15 март 2021 г. За това време със заповед на кмета е определено, че ОП „Чистота“ отговаря за цялостна организация и контрол на зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа на територията на общината, като спазва утвърдената технология за разпръскване на противообледенителни материали по улиците първа и втора категория, по които се движи масовият градски транспорт, спирки, тротоари, подлези, надлези, площади, алеи, подходи към бърза и неотложна медицинска помощ, болници, училища, детски градини, районните служби на Пожарна безопасност и защита на населението, сгради на МВР и сгради на общинската и районните администрации.

Пловдивският общински инспекторат ще осъществява контрол върху граждани, собственици на търговски обекти, фирми, ведомства и предприятия по изпълнение на задълженията им за почистване на сняг и лед съгласно общинската наредба за опазване на околната среда.

През зимния период 2020-2021 г. Община Пловдив има ангажимент да поддържа и част от републиканската пътна мрежа в съответствие с подписано споразумение с Областно пътно управление. Районните кметове също са определили отговорни лица за оповестяване в случай на усложнена зимна обстановка.

Сред задълженията на „Чистота“ по зимното поддържане на уличната мрежа спадат:

- машинна обработка на уличните платна с разпръсквачи на противообледенителни препарати;

- машинно снегоринене на уличните платна;

- оформяне на пътеки по тротоари и разчистване около спирки на градския транспорт, стълбища на подлези.

В зимното почистване са включени над 100 машини. Снегорините са 61 броя (40 – на КМД, 21 – на „Чистота“), 27 са разпръсквачите на сол (20 – на КМД, 7 – на „Чистота“), а челните товарачи са 8 (5 – на КМД, 2 – на „Чистота“, 1 – на ОП „Градини и паркове“). За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи се използват малогарабитната мултифункционална техника и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското предприятие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина