Единствената танго опера в света с премиера тази вечер в Пловдив СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5998
Единствената танго опера в света с премиера тази вечер в Пловдив СНИМКИ

Едно от запомнящите се събития от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата  обещава да бъде премиерната за България и единствена в света танго опера от Астор Пиацола – „Мария от Буенос Айрес“, която ще срещне своята публика за първи път на 13-ти и 31-ви януари от 19:00 на сцената на Държавната опера в Пловдив в Дома на културата „Борис Христов“.

Сюрреалистичната опера ще бъде един фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказващ за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес. Това е една страстна история с библейска символика, в която сакрално и профанно се преплитат по неочаквани начини.

Историята ще имаме удоволствието да видим претворена през фантазията и погледа на режисьорката Веселка Кунчева, позната ни с повече от вдъхновяващите си театрални експерименти  „Аз, Сизиф”, „Страх“, „Дама Пика”, „Вграждане” и др.

Очаква ни един силно визуален спектакъл-сън със специалното участие на Люси Дяковска. Внушителното сценично решение и огнената хореография са обединени от латиноамериканския инструмент бандонеон, който от съблазнителен „глас” в оркестъра се материализира в разрушително оръжие на сцената.

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП:

музика: АСТОР ПИАЦОЛА

текст: Хорасио Ферер

Диригент: Константин Добройков

Режисьор: Веселка Кунчева

Хореограф: Явор Кунчев

Сценография и костюми: Мариета Голомехова

Солисти: Люси Дяковска, Момчил Караиванов, Живко Джуранов

Бандонеон: Калоян Куманов

Оркестър, хор и балет на Опера Пловдив

Фотографии: Александър Богдан Томпсън, Държавна опера Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина