Двоен е ръстът на приходите на ОИ “Старинен Пловдив“ за една година

Автор: Plovdiv Now 4360
Двоен е ръстът на приходите на ОИ “Старинен Пловдив“ за една година

"Ръстът на приходи в ОИ „Старинен Пловдив“ само за една година е двоен", каза заместник-кметът по култура и туризъм в Община Пловдив Александър Държиков в интервю за БНР. 

Инж. Държиков посочи, че от януари 2018 г. до януари 2019 г. приходите са нараснали с почти 100 % - от 50 000 лв. на 98 000 лв. Общинските музеи също отчитат увеличение на туристическите посещения с 20 – 25 %. Статистиката е направена на база реално продадени билети.

"Над 40 % е ръстът и на така наречените екскурзианти, които посещават туристически обекти като музеите в рамките на ден", допълни той.

Заместник-кметът посочи, че до края на годината се очаква да бъде въведен Национален статистически регистър със свързани данни от местата за настаняване, общините, НАП, полиция и други институции, като целта е да може да бъде проследяван туристопотокът във всеки един момент. Регистърът ще работи онлайн и от есента трябва да бъде въведен в експлоатация. 

"Сега без тази национална система нямаме представа колко са например туристите, пренощували в апартаменти или стаи за гости. Затова само прогнозираме ръст от около 60 % на такива посетители, а след това ще разполагаме с точни данни", уточни инж. Държиков. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина