Две детски градини в Карлово по метода “Монтесори“, малчуганите растат сред внимание и взаимност

Автор: Plovdiv Now 47037
Две детски градини в Карлово по метода “Монтесори“, малчуганите растат сред внимание и взаимност
Две детски градини в Карлово -  „Първи юни“ и „Гина Кунчева“ представиха чрез директорите си успешния старт на обучението по програмата "Монтесори"  и резултатите, които са постигнати при нейното пилотно въвеждане в двете общински детски заведения.
 
Методът на обучение на д-р Мария Монтесори е модерен и образователен подход, който насърчава учителите да обучават и общуват с децата по различен от общоприетия начин. Той е фокусиран върху зачитането и насърчаването на индивидуалните различия на всяко от децата в групата и по естествен начин се възпитава индивидуалност в колектива. Чрез прилагането на този метод се цели:
 
- Децата да растат и се възпитават в среда на много внимание, обич и взаимност;
- Зачитане индивидуалностите на всяко дете и в същото време изграждане на колектив;
- Всички навици и умения да могат да е прилагат директно в живота.
 
Децата, възпитавани чрез метода „Монтесори“, напълно покриват държавните образователни стандарти и са подготвени за следващия етап от образователния процес.
 
До момента този метод на възпитание се прилага в детски заведения в областните градове София, Пловдив, Бургас, Враца и Добрич. Карлово е първият общински център, където от началото на тази учебна година има въведено такова обучение за 3-годишни деца от първа група.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина