Двама с лаймска болест в Пловдивско, драстично намаляват болните от варицела

Автор: Plovdiv Now 4888
Двама с лаймска болест в Пловдивско, драстично намаляват болните от варицела

Двама души са били диагностицирани с Лаймска болест в Пловдив през последната седмица. От бюлетина на РЗИ става ясно, че единият от заразените е бил от града, а другият от областта. В България болестта се предава преди всичко от кърлежи, които по това време на годината обаче не са активни.  Освен кърлежите други преносители са бълхите, някои видове комари и мухи. Ранните симптоми включват висока температура, втрисане, главоболие и други, характерни за развитието на вирусни заболявания и по тази причина по време на грипна вълна е доста трудно по първичните признаци да бъде разпозната.

Увеличила са се чревните инфекции в отчетния период от 17– 23 януари. Те са 37, при  29 за миналия. С вирусен хепатит са диагностицирани 3 души, при 2 за миналия период.  Намаление се отчита при варицелата - 36 случая за отчетния период, при 70 – за предишния. От скарлатина са заболели 7, при регистрирани 11 случая при предишното отчитане.

от 17– 23 януари в Пловдивско, става ясно още от данните на РЗИ. Те са 37, при 29 - за миналия период. С вирусен хепатит са диагностицирани 3 души, при 2 - за предишния период. 

Драстично намаление се забелязва при случаите на варицела - 36 случая за отчетния период, при 70 – за предишния. От скарлатина са заболели 7, при регистрирани 11 случая при предишното отчитане.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина