Духов оркестър – Пловдив ще зарадва пловдивчани днес с безплатен концерт в Цар Симеоновата градина

Автор: Plovdiv Now 3330
Духов оркестър – Пловдив ще зарадва пловдивчани днес с безплатен концерт в Цар Симеоновата градина

Тази вечер в прохладната и красива обстановка на Цар Симеоновата градина до Виенския павилион е поредния концерт на Духов оркестър – Пловдив, с диригент Николай Гешев. Събитието е от 18 часа и е с вход свободен.
Всяка събота вечер през месеците юли и август с изпълнения на популярни класически произведения и евъргрийни се изявяват различни формации в Цар Симеоновата градина, каквато е била традицията в града още през миналия век. Организатор е отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив.
Духов оркестър –Пловдив с ръководител Николай Гешев е носител и продължител на богатите музикални традиции на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична формация за Пловдив в продължение на 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 г. поради липса на средства за издръжка, но през 2007 г. са направени постъпки за възстановяването му и оттогава той отново радва пловдивчани с богатия си репертоар и прекрасно звучене. Духовият оркестър, както и Биг Бенд Пловдив са двете формации, които традиционно участват във всички градски тържества.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина