ДТ „Невена Коканова“ играе в Пловдив едно от най-добрите си представления „Министрите идат“ по Чудомир

Автор: Plovdiv Now 3515
ДТ „Невена Коканова“ играе в Пловдив едно от най-добрите си представления „Министрите идат“ по Чудомир

Спектакълът от афиша на Драматичен театър „Невена Коканова“ - Ямбол - „Министрите идат“ по Чудомир ще гостува в Пловдив на 2 април в ДК „Борис Христов“ от 19.00 ч. 

През 2004-та година незабравимият режисьор Пламен Панев поставя за първи път в Ямбол спектакъл по произведенията на Чудомир. Чувството за хумор на автора, прекрасната работа на талантливия режисьор и всеотдайността на актьорите правят „Министрите идат“ едно от любимите представления на зрителите.  

Премиерата на възстановения спектакъл е през спетмеври 2020 година. Римейкът на едно от най-добрите  представления на ДТ „Невена Коканова“, дело на Пламен Панев, е с нов състав , но със същия дух и същото прекрасно режисьорско решение.

Пламен Панев е роден през 1965 г. в с. Тошевци. Израснал е в Пловдив, работи в Младежкия дом. Хората, които го познават, определят манталитета му като на кореняк пловдивчанин. Завършва кинорежисура при проф. Никола Корабов в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1990 г. Успоредно специализира и театрална режисура. От 1991 г. до 2001 г. работи преподава в Театралната и киноакадемия.   Панев бе директор на Театрално-музикалния център в Разград. Напусна ни на 51 години през 2016 г. след като не успя да пребори левкемията. Дългогодишно приятелство свързваше режисьора с друг емблематичен пловдивчанин - художникът Кольо Карамфилов. Той почина на същата възраст през януари 2014 година.  

Днес, доста години по-късно, актуалността на темата в "Министрите идат", нашите вечни герои – симпатични или не толкова, любопитните ситуации, в които само автор като Чудомир може да ги постави, ни дават увереност, че и в новия си състав Министрите ще пожънат същия успех, където и да идат по сцените на България. На 2 април ще ги видят пловдивчани.

Режисьор е Вълчо Янев, сценограф - Александрина Игнатова. Участват актьорите Даниела Райчевска, Цветелина Кънева, Галина Иванова, Димитър Димитров, Георги Ружичка, Атанас Жеков, Волен Митев, Вълчо Янев.

Билети на цена 12 лева можете да закупите от каса „МаскАрт“ в Дома на културата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина