Дрогирани шофьори бродят по улиците на Пловдив, хванаха и нарушители на карантината

Автор: Plovdiv Now 10887
Дрогирани шофьори бродят по улиците на Пловдив, хванаха и нарушители на карантината

Автопатрул на Първо РУ е задържал за денонощие в ареста на районното управление 19-годишно момиче от село Неделино. По улица «Георги Икономов», в около 4 часа на 8 април, автопатрул е забелязал автомобил, криволичещ по пътното платно. След подаден звуков и светлинен сигнал водачът на автомобила е увеличил рязко скоростта и се опитал да осуети проверката, но при завой в съседна улица е загубил контрол, качил се е на тротоара и катастрофирал. Оказало се, че зад волана на БМВ-то е младо неправоспособно момиче, което шофира под въздействието на амфетамин. 

Три бързи производства за нарушаване на задължителна карантина са започнати в Пловдив. Полицаи от Второ РУ са констатирали, че 40-годишен мъж от Бургас, посочил че ще спазва предписание на РЗИ, не е бил на посочения адрес в Пловдив на улица «Вегетарианска».  Канстатирано нарушение на карантина има и от служители на Трето РУ, които в хода на съвместна проверка с РЗИ са установили, че 41-годишен с предписание от РЗИ-София е напуснал посочения адрес на който трябвало бъде по време на наложената му задължителна - улица «Кипарис» в Пловдив. Нарушител на карантирна е установен и от служители на Шесто РУ. 25-годишен мъж, подложен на карантина, е напуснал дома си на улица «Варвара».  

Автопатрул на Трето РУ е спрял за проверка 37-годишен пловдивчанин, който управлявал «Субаро джуси», чужда собственост. По време на проверката служителите се усъмнили в поведението на мъжа. Направената проба е реагирала положително на употреба на опиати.  По-рано през деня полицейски екип на обособено КПП на бул. «Васил Априлов» е спрял за проверка водач на Мерцедес. 28 годишният мъж се държал неадекватно и бил подложен на тест за употреба на наркотични вещества, който отчел, че водачът шофира под въздействие на амфетамин и метамфетамин. 

В ареста на  Шесто РУ за срок до 24 часа е бил задържан и 31-годишен от Пловдив, който в около 20,30 часа бил спрян за проверка на улица «Крайречна». Униформените са установили, че водачът е седнал зад волана в период на изтърпяване на наказание по административен ред в едногодишен срок. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина