Доброволците от ЕГ „Иван Вазов” с награди от Алианс Франсез

Автор: Plovdiv Now 5651
Доброволците от ЕГ „Иван Вазов” с награди от Алианс Франсез

На тържествена церемония на 22 ноември в Алианс Франсез ще бъдат отличени с награди учениците, взели участие като доброволци на петнадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2018, което се проведе през месец юни тази година.

24 доброволци от ЕГ „Иван Вазов” имаха нелеката задача да се погрижат за пореден път за комфорта на чуждестранните гости и участници на музикалния фестивал и да ги направят съпричастни към очарованието на града на тепетата. Всички те положиха неимоверни усилия, за да бъде перфектно организирана и координирана тази мащабна проява, демонстираха отговорност и старание в работата си, чрез което допринесоха за настроението и жизнерадостната атмосфера на музикалния форум и провеждането на Френската седмица на площада пред Общината.

Традиционно Теофана Брадинска, директор на Алианс Франсез, ще изкаже благодарност на преподавателите и учениците и ще връчи награди на най-добре представилите се доброволци, а всеки един от тях ще получи специална френска атестация за участие и положен доброволен труд, като документите, които Алианс Франсез издава, са международно признати, полезни са и могат да бъдат прилагани при намирането на работа и кандидатстване за обучение в чужбина.

Пловдивският франкофонски фестивал е най-големият форум на френския шансон за тази част на Европа и той дава възможност на доброволците да се запознаят с нови хора, да практикуват придобитите знания, да се докоснат до различни култури и всичко това през призмата на френския език. Чрез междукултурния диалог и мултилингвизма, които са съставни елементи на фестивала, организаторите насърчават не само към изучаването на френски език в нетрадиционна извънкласна форма, но и към изучаването на чужди езици с цел по-добра реализация и широки възможности за избор. Франция е втората в света най-желана от българските студенти дестинация за обучение в разнообразни области на знанието и на всички нива. На настоящия етап броят на българските студенти, записани във френски висши учебни заведения е около 2500. Франция привлича не само с високото ниво на образование, но и с достъпните такси за записване в държавните университети.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина