Доброволци от БЧК гостуват на самотни възрастни пловдивчани СНИМКИ

Автор: Иван Маринов 5057
Доброволци от БЧК гостуват на самотни възрастни пловдивчани СНИМКИ

Областен съвет на БЧК Пловдив по програма „Мобилен социален екип” стартира кампания под мотото „На Коледа не си сам!”. Кампанията е насочена към самотно живеещи възрастни хора и се провежда в шестте района на град Пловдив със съдействието и желанието на доброволци по Програма „Мобилен социален екип”.

Доброволците посещават самотно живеещи възрастни хора в техните домове с настроение, като ги даряват с усмивки и внимание, новогодишни картички с топли пожелания и коледни вкусни сладости.

Програма „Мобилен социален екип” оказва подкрепа чрез предоставяне на социални услуги и сигурност на уязвими хора, изпаднали в кризисна ситуация. На нуждаещите се е на разположение непрекъсната връзка с кол-център, който работи 24-часа в денонощието. На телефон 0700 147 44 хората заявят своите проблеми и нужди.

 "Изказваме нашите най-искрени благодарности, към вас, всички доброволци, и на нашия млад доброволен екип от училище „Дружба”- Пловдив, които участваха в кампанията „На Коледа не си сам!”, без които нямаше да видим тази радост в очите на възрастните самотни хора. Пожелаваме ви една вълшебна Коледа и весели Новогодишни празници, изпълнени със здраве, любов и благодат!", казаха от програма „Мобилен социален екип” към Обл С на БЧК Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина