Добричкият театър играе в Пловдив неувяхващата класика “Преспанските камбани“

Автор: Plovdiv Now 5353
Добричкият театър играе в Пловдив неувяхващата класика “Преспанските камбани“

Атрактивен, въздействащ, съвременен театрален прочит на българска класика предлага спектакъла по едноименната, втора след „Железният светилник”, творба от великата тетралогия на Димитър Талев.  „Преспанските камбани“ е една история, в която борбата за национално освобождение е главно действащо лице.

История за огъня, горял някога в сърцето на българина. История от времето на българското възраждане, когато един идеал е бил по-голям от живота. Постановката е създадена от екипа на „Зорба гъркът” и „Гераците”.

Режисьор на спектакъла е Стефан Спасов, сценография - Димитър Митев, звукова среда и мултимедия- Красимир Янев.

Участват Мария Гинкова, Валентин Андреев – Рафе, Димитър Петров, Мария Генова, Пламен Маринов, Филип Янев, Стефан Сърчаджиев, Татяна Христова, Мила Боянова, Красимир Демиров

Преди да стане исторически факт пробуждането на българския дух е минало през живота и съдбата на отделни българи, пораснали преди другите и поели на плещите си тежестта на тази отговорност. Посветеността им на кауза, която променя историята, е изисквала от тях огромни лични жертви. Иначе как за един 30 – 40 - годишен съзнателен човешки живот се нарушава мрачният и тъмен петвековен ход на историята... ако не с кръв, която да покаже на Великите сили, че един народ е все още тук.

„Преспанските камбани“, представление от афиша на Драматичен театър - Добрич, гостува на сцената на Дома на културата "Борис Христов" на 8 февруари 2019 г. от 19:00 ч.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина