Директорът на пловдивската митница не се задържа и месец, повишиха го

Автор: Валерия Василева 5594
Директорът на пловдивската митница не се задържа и месец, повишиха го

Директорът на Митница "Тракийска" Георги Александров не изкара и месец в Пловдив. Преди няколко дни той е бил назначен за заместник-директор на Централното митническо управление в София. Досега поста заемаше Юлиан Мирков, който е напуснал системата по собствено желание.  Изпълняващ длъжността директор в Пловдив е досегашният заместник Георги Костадинов.

Заповедта за освобождаването на Мирков е била подписана от министъра на финансите на 23 януари тази година.   Преди да бъде назначен за заместник-директор, той е бил началник на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Столична. Преди това е бил началник на отдел "Митническо разследване и разузнаване" в Регионална митническа дирекция София и началник сектор "Разузнаване". От 2013 г. е заместник-началник на Митница Столична. От 2015 г. по времето на покойния Ваньо Танов бе назначен за шеф на Свиленградската митница, след което пое поста, с който сега сега се разделя.

Припомняме, че Георги Александров седна на стола на Павел Геренски, който бе освободен от длъжността началник на Териториално митническо управление Пловдив в края на миналата година. Причина бе образуваното срещу него дисциплинарно производство, в рамките на което се проверяват няколко схеми. За изпълняващ длъжността бе назначен дългогодишният му заместник Боян Тодоров Тодоров. 

От 2014 година насам Александров оглавяваше Митница "Югозападна". Преди това е бил заместник-директор в териториалното управление. По образование той е юрист. През 2011 година той бе обявен за "Митничар на годината", като приза бе присъден за цялостния му принос към митническото разузнаване и разследване. 

Длъжността директор на Териториална дирекция "Северна морска" ще съвместява Виолета Конова, която е зам.-шеф на дирекцията.  С поста си се е разделил и директорът на варненската Митница Светлан Савов.

Съгласно новия вътрешен правилник, шефът на Агенция "Митници" Георги Костов има право да назначава без конкурс и да освобождава началниците на петте нови звена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина