Дипломира се Випуск 2023 на Факултета по машиностроене и уредостроене към Техническия университет

Автор: Plovdiv Now 2033
Дипломира се Випуск 2023 на Факултета по машиностроене и уредостроене към Техническия университет

219 абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по машиностроене и уредостроене от пловдивския филиал на Техническия университет получиха дипломите си днес.

137 бакалаври и 82-ма магистри облякоха традиционните тоги и сложиха академичните шапки за тържествената церемония, която се проведе в двора на III-ти учебен корпус на висшето училище.

Тържеството беше открито от декана на Факултета по машиностроене и уредостроене доц. Красимир Амбарев, който поздрави абсолвентите за положените усилия в годините на обучение и им пожела успешна реализация.

36 са отличниците на факултета, 12 от тях получиха златен или сребърен медал за показани високи резултати по време на следването и успех над 5.50. Отличията, присъдени от Академичния съвет на Техническия университет-София, връчи директорът на пловдивския филиал доц. д-р инж. Никола Шакев.“Вярвам, че това е едно ново начало за всички Вас, което ще бъде успешно както в личен , така и в професионален план. Помнете, че винаги ще останете част от Техническия университет и сте добре дошли тук - и като реализирани специалисти, и като общност на бившите възпитаници “ – обърна се към дипломираните инженери доц. Никола Шакев.    

Първенец на випуска магистри е Харалампос Теодоридис, който се дипломира в специалност „Авиационна техника и технологии“ с успех 5.96. Сред бакалаврите първа е Валентина Бъбарова от специалност „Дизайн и печатни комуникации“, която завършва университета с отличен 5.80.

19 дипломанти, отличени като първенци в отделните специалности бяха наградени с еднократни парични стипендии.

Абсолвентите са от всичките девет специалности на факултета. Голяма част от дипломираните инженери вече градят кариерите си в големите предприятия около Пловдив. Много фирми -партньори на Факултета по машиностроене и уредостроене бяха сред официалните гости на събитието, за да наградят абсолвентите в отделните специалности.  

По традиция, тържествената церемония завърши със символично хвърляне на академичните шапки към небето и обща снимка за спомен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина