Димитър не спира да се усмихва и вярва, че ще оздравее! За това са необходими 50 хил. евро

Автор: Милен Ангелов 7699
Димитър не спира да се усмихва и вярва, че ще оздравее! За това са необходими 50 хил. евро

20-годишно момче от Сливен спешно се нуждае от средства за лечение. Димитър Щилиянов е изключително позитивен, усмихнат, със спортен дух и мечти. Преди година обаче животът му се преобръща.  

„След спортна травма ми се получи образувание. Първоначално не обръщах внимание, но с времето болките се усилиха и се наложи да отида на лекар”, разказва Митко. Той е насочен към пловдивската университетска болница „Свети Георги”. Претърпява изключително сложна операция, при която е отстранен тумор на гръдната кост. След направена хистология се установява, че е най-коварният злокачествен рак на костите – Сарком на Юинг. Започва химиотерапия в Детската онкохематология, а лекарите успяват да го вкарат в ремисия.

Тази година обаче болестта се завръща с рецидив в гръбначния стълб. „Животът ни се превърна в ад. Детето ти да е болно от рак – това е най-големият кошмар на една майка”, разказва през сълзи Станимира.

Димитър претърпява нова операция, последвана от химиотерапия и рехабилитация. Лекарите в Пловдив са готови да започват и „таргетна” терапия, смятана за нова ера в медицината.  Консултират си е със свои колеги в Австрия, които предлагат последващо лечение с хипертермия. С общите усилия на българските и австрийски медици момчето има около 80% шанс за пълно излекуване. Лечението в чужбина обаче не се покрива от Здравната каса. За два месеца трябва да се събере сумата от 50 хил. евро, която е непосилна за семейството.

„Колегата в Австрия е изключително добре подготвен за тази терапия и я провежда рутинно при много голям брой пациенти с изключително добра успеваемост. Лечението може да бъде започнато веднага щом средствата бъдат осигурени. Това е и шансът на Димитър”, смята лекуващият лекар д-р Неофит Спасов.

Димитър пък вярва, че ще оздравее, и не спира да се усмихва – дори и в инвалидна количка. „В момента общото ми състояние не е много добро. Но се опитвам да бъда позитивен и да гледам напред. И се надявам съвсем скоро да мога да сбъдна детската си мечта - да стана готвач и да се занимавам професионално с готвене”, споделя момчето. За майка му Станимира пък най-съкровената мечта е отново да види детето си здраво.

Всеки, който иска да помогне на Димитър, може да дари средства по банковата сметка в УниКредит Булбанк на:

Димитър Щилиянов Щилиянов

IBAN BG55UNCR70001523640936

BIC UNCRBGSF

И на helpkarma.com

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина