Дезинфекцират по график всички контейнери за смет в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7410
Дезинфекцират по график всички контейнери за смет в Пловдив

Три екипа на ОП „Чистота“ със специализирани дезинфекционни автомобили обработват контейнерите за отпадъци тип „бобър“ от тази сутрин. предприети от Общинския оперативен щаб в Пловдив за ограничаване на опасността от разпространение на коронавируса. Припомняме, че мерките са наложени от Общинския оперативен щаб в Пловдив за ограничаване на опасността от разпространение на коронавируса.

Работи се по график. До края на седмицата ще бъдат дезинфекцирани всички съдове за смет в източната част на район „Централен“, която обхваща пространството между булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Източен“ и „Марица-юг“, а в петък ще започне работа и в идеалния център на града.

Единият от екипите ще работи до петък включително изцяло на територията на район „Източен“, където дезинфекцията започна от квартал „Столипиново“.  Днес и утре ще се обработят и част от съдовете в район „Южен“, а в четвъртък и петък – в „Тракия“.

Дезинфекцирането на всички около 4100 контейнера тип „бобър“ ще се извършва два пъти месечно. Използваният препарат сетридин е безопасен както за хората, така и за животните. Обикновено процедурата стартира през месец май, но тази година подранява заради опасността от коронавируса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина