Девите - от пестеливост до скъперничество, перфекционизъм до безкрайност

Автор: Plovdiv Now 4522
Девите - от пестеливост до скъперничество, перфекционизъм до безкрайност

Девата е земен знак  и следователно има особен фокус върху тялото. В някои случаи Дева ще насочи цялата тази интензивност към тялото си и ще развие изкривен образ. Някои Деви имат един възприет недостатък, тънки устни или стърчащи уши могат да бъдат всичко, което виждат в огледалото.

Предизвикателството на Девата е да види уникалността си, а не на една изолирана, несъвършена част. Девите искат да контролират нещата и ако имат изкривен образ на тялото, това може да доведе до хранителни разстройства. Ако сте представители на този зодиакален знак, пътят към изцелението е да превърнете омразата към себе си в любов към себе си и да демонстрирате това с малки действия на подхранване през целия ден.

Когато една Дева е претоварена

Дева, която прави твърде много, може да изгори и да завърши с храносмилателни разстройства. Това е символ на приемането на твърде много стимулация, без да имате възможност да я усвоите. „По-малкото е повече“ трябва да е мощна мантра на Девата. Въпреки че Девите могат да се справят с много задачи, претоварената Дева е раздразнителна, докачлива и заядлива.

За щастие може да е лесно да се избегнат крайностите. Повечето Деви просто трябва да се научат как да казват „не“, когато е уместно, да делегират отговорност и да отделят време за себе си.

Девите могат да станат много интензивни в работата - винаги изпълняват задачите си и рядко гледат нагоре с усмивка.  Интензивната работна етика на Девата ги кара да се чувстват единствените, които правят нещо. Това късогледство заживява свой собствен живот в Девата и те губят от поглед голямата картина. Девите могат да се почувстват обидени и изолирани. Някои смятат, че други получават цялата слава, докато се трудят на работа, която може дори да не харесват.

На Девите им е трудно да изпуснат контрола, тъй като виждат, че другите не отговарят на техните очаквания. Но когато Девата дава почивка на другите, дава почивка и на себе си. Целта може да се измести към всеки, който дава всичко от себе си, вместо да достигне някакъв предварително зададен стандарт.

Зодия Дева - Перфекционизъм до безкрайност

Почти всички Деви са подробни, прецизни, вярват, че всичко, което правят, трябва да се извърши точно както трябва и имат високи стандарти за себе си. Девите имат остро око за недостатъците и забелязват несъвършенствата във всичко, което правят. Доведени до крайност, те могат да станат невротични перфекционисти, които се страхуват ирационално да направят нещо, което не е перфектно.

Емоционалното потискане при Девите

Девите са интроверти, които живеят в ума си и внимават с емоциите си. Показването на чувствата им застрашава перфектния им образ на спокойствие, хладнокръвие и събраност по всяко време. Страхът им да не бъдат възприемани като нещо по-малко от перфектното ги кара да натискат по-грозните си емоции до точката, в която избухват от гняв или потъват в мрачна депресия. В най-мрачните си часове Девата е склонна да употребява алкохол, наркотици, антидепресанти или успокоителни, за да притъпи емоционалната си болка или дори да се занимава с безразборен секс като освобождаване на своите затворени емоции.

От пестеливост до скъперничество

Девите са трудолюбиви и изключително практични, така че спестяването на парите е приоритет за тях. Въпреки това, те са несигурни, склонни са да гледат на най-лошите сценарии и да се използват изключително много за това, което крие бъдещето. Така че, ако имат скътани малко пари в банката или нейде в къщи, Девите са спокойни - бели пари за черни дни. Трябва да са сигурни, че имат някой лев настрана за спешни случаи, ако им се случи нещо катастрофално. Този страх от нищетата може да ги накара да имат сметки в няколко банки, да инвестират в златни и сребърни монети, да крият пари в брой в домовете си, може да ги заравят в двора си и да станат чутовни скъперници.

Девата може да бъде досадно критична, придирчива, педантична, спорна, оплакваща се и нерешителна. Въпреки това, когато отрицателните черти на Девата са доведени до крайност, тези обсесивно-компулсивни действия стават повече от досадни за добрите им приятели и могат също да бъдат инвалидизиращи живота на Девата. За щастие, рядко се случва Девата да стигне толкова далеч, че да навлезе в своята най-тъмна страна.

Една Дева може да открие, че има нещо, което движи поведението на тъмната страна и с течение на времето да разреши това. Девите са известни с това, че са търпеливи и отдадени да помагат на другите. Когато тази енергия се пренасочи, Девата е сила към доброто, с чисти мотиви.

Подбрал и изготвил за Trafficnews.bg езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина