Девет пълни отличници на първия предварителен изпит в УХТ

Автор: Plovdiv Now 3732
Девет пълни отличници на първия предварителен изпит в УХТ

Университетът по хранителни технологии продължава онлайн приема на студенти за 2020/2021 учебна година. С въведените дистанционни форми целта е да се ограничи разпространението на COVID-19.

След успешно проведения първи онлайн изпит на 26 април, идва ред на втория, който е на 17 май, като документи се приемат до 13-и, припомни зам.-ректорът доц. Христо Спасов. 

Всички кандидати ще могат да влязат в системата за дистанционно обучение на УХТ, ще попълват тест и веднага ще получат своите оценки. И този път изпитът по математика ще бъде активиран в 9 часа и деактивиран в 10 часа, а изпитът по химия и опазване на околната среда - съответно в 12 и 13 часа.

Третата предварителна дата ще бъде в средата на юни, след като МОН отложи Държавните зрелостни изпити за 1 и 3 юни, денят на изпита предстои да бъде огласен, посочи зам.-ректорът.  

Трима са пълните отличници по математика на първия предварителен изпит. Шестима имат пълни шестици по химия и опазване на околната среда. Според Спасов интересът към университета в дните на пандемията непрекъснато се повишава, защото кризисният момент показа високата устойчивост на хранителната индустрия. Затова желаещите да получат професионална реализация са се ориентират към този бранш.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина