Детските градини в Пловдив отварят, ако министърът издаде заповед днес

Автор: Plovdiv Now 5145
Детските градини в Пловдив отварят, ако министърът издаде заповед днес

Община Пловдив има план за отварянето на детските градини в понеделник, ако днес има заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Това заяви зам.-кметът Стефан Стоянов.

„Имаме организация за снабдяването на градините с храна и други логистични процедури. Всички помещения са дезинфекцирани и няма проблем да отворят, ако има заповед от Министерството на здравеопазването”, каза Стоянов.

По-рано софийският кмет Йорданка Фандъкова заяви, че детските градини и яслите в столицата няма да отворят следващата седмица.  Според нея трябва много внимателно да се гледа на разхлабването на мерките и то да става поетапно.

Стефан Стоянов каза,че Община Пловдив ще върви по мерките и каналния ред, които се спускат от Министерството на здравеопазването.

„Направихме анкета с родители в Пловдив, за да видим какви са нагласите им за отварянето на градините. В тях участваха близо 5000 души, което е половината родители, които имат деца в градините. Над 60% посочиха, че връщането им на работните места зависи от отварянето на градините”, каза Стоянов.

Вчера здравният министър заяви, че все още няма индикации за отварянето на детските градини, на база на данните, с които имат. Той каза, че ще се анализира ситуацията и ще се вземе решение до края на седмицата, пише trafficnews.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина