Деца рисуват в три галерии, вдъхновени от истински картини

Автор: Plovdiv Now 5512
Деца рисуват в три галерии, вдъхновени от истински картини

С изложбата „Необозримо за Кольо К.“ преди дни бе поставено едно емоционално и силно начало на европейската година на Пловдив в Градската галерия в Пловдив. Пространството се оказа тясно за този талант, за тази публика, за цялата емоция, с която е направена изложбата. Повече от 30 колекционери са предоставили 90 произведения специално за експозицията, проследяваща целия творчески път на един от най-обичаните и многообразни български артисти, тръгнал в изкуството от  пловдивските Сценични кадри.

На 12 януари от 10 часа до 17.30 часа като част от детската програма на Градската художествена галерия от откриващия уикенд на Пловдив – Европейска столица на културата на ул. "Княз Александър I Батенберг" №15,  всички желаещи малчугани ще могат да рисуват, вдъхновени от творбите на Кольо Карамфилов.  

На следващия ден 13 януари – денят, изцяло посветен на децата от 10.00 – 17.30 ч. рисуването се пренася на общо 3 места - на ул. "Княз Александър I Батенберг" №15,  където децата ще могат да рисуват, вдъхновени от творбите на Кольо Карамфилов. 

В експозиция „Енчо Пиронков“ (ул. „Васил Кънчев“ 1) се организира ателие за рисуване из залите на галерията под напътствието на художник.

В постоянната експозиция „Мексиканско изкуство“ (ул. „Артин Гидиков“ 11) ще се състои и съпътстващо събитие за деца към изложбата „Януари – месец на Радичков”. Всички започват от 10 часа и продължават през целия ден.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина