Деца превземат Дома на културата и пеят песни, докато чакат Снежанка и джуджетата

Автор: Plovdiv Now 3946
Деца превземат Дома на културата и пеят песни, докато чакат Снежанка и джуджетата

Малчугани превзеха Дома на културата „Борис Христов“  тази сутрин. По традиция стотици деца от цялата пловдивска област посещават специалните представления на Опера Пловдив, предназначени за най-младата публика.

Десетки автобуси превозват няколко пъти месечно малките зрители, които докато с радостни възгласи очакват да бъдат пропуснати в залата, пеят, играят и рецитират стихчета.

Днес малчуганите ще се насладят на „Снежанка и седемте джуджета“ на режисьора Георги Динев, под диригентството на Константин Добройков, костюми и сценография – Гергана Мантърлиева, 3D мапинг – Полина Герасимова.

Класическата приказка за Снежанка и седемте джуджета оживява в Опера Пловдив специално за Коледа. В мюзикъла на Атанас Косев вълшебното говорещо огледало е пеещо, горските животни и цветя танцуват, и разбира се, настъпва щастлив край.

“ За децата трябва да има специален репертоар, който да отговаря на тяхната душевност, на потребността им от красивия свят на приказното, на доброто и любовта. Като гледат такива спектакли, те се изграждат като хора, а и като бъдещи зрители на сериозни творби като оперните. Възпитава се като цяло отношението им към изкуството”, споделя Атанас Косев.

Докато трепетно очакваха началото, децата избухнаха в истински възторг и от красивата Коледна елха, която вече грее във фоайето на Дома на културата, както и на празничната украса на другите места в сградата и пред централните стълби.

Представленията за деца продължават и през декември.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина