Деца в Пловдив провалиха дистанционния учебен процес, заглушиха гласа на учителя

Автор: Plovdiv Now 8395
Деца в Пловдив провалиха дистанционния учебен процес, заглушиха гласа на учителя

Петокласници провалиха дистанционния учебен процес, като заглушиха гласа на учителя. Оказва се, че подобен саботаж е изключително лесен в една от най-популярните платформи за обучение. 

Директорът на училището приканва родителите да не оставят децата си без надзор. В противен случай ще бъде сигнализирана прокуратурата.

Само с натискането на един бутон разговорът между учител и ученик може да бъде заглушен, а обучението - провалено. Това се случило многократно в едно от елитните пловдивски училища. Възмутен родител става неволен свидетел и подава сигнал в регионалното управление по образование.

В СУ "Св. Патриарх Евтимий" е изградена прецизна система за виртуално обучение с часови график. Всеки предмет е снабден с виртуален канал, по който учителят преподава и изпитва в реално време, предаде БТВ.

За софтуерната система ученик и учител обаче  са равнопоставени и това води до абсурдни ситуации като тази петокласник да заглушава учителя и съучениците си.

От регионалното управление по образование са решени да изпратят злосторниците в детската педагогическа стая, но засега авторите са неоткриваеми.

Опитите за саботиране на учебния процес внезапно спрели, след като станало ясно, че заглушителите се издирват.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина