Деца майсторят музикални инструменти в Етнографския музей

Автор: Plovdiv Now 11727
Деца майсторят музикални инструменти в Етнографския музей

Как да измайсторим музикален инструмент? На 13 януари 2019 г. от 11.00 ч. до 16.00 ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив ще се проведе майсторилница за музикални инструменти под вещото ръководство на майстор. И малки, и големи могат да пробват възможностите си и своята сръчност. Всеки ще участва в забавни интерактивни игри – ще е детектив, художник, майстор, математик. Играейки, децата ще открият света на музикалните инструменти, а накрая първите 50 участника ще получат награда за спомен.

Майсторилницата за деца е съпътстващо събитие на новата и атрактивна изложба със заглавие „Песента на дървото“ на Регионалния етнографски музей в Пловдив, в която се разказва за народните музикални инструменти (гайда, гъдулка, тамбура, зурна и др.) и такива, използвани в новия следосвобожденски град (цигулка, виола, цитра, мандолина и др.). 

Събитието се организира от Регионален етнографски музей - Пловдив в партньорство с Фондация "Пловдив 2019" като част от откриващия уикенд на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина