Ден без автомобили в Областна администрация Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2603
Ден без автомобили в Областна администрация Пловдив

Служителите на Областна администрация Пловдив днес слязоха за ден от автомобилите си и пристигнаха на работата  пеша, с велосипеди или с градския транспорт. Така станаха съпричастни националната кампанията в Седмицата за пътна безопасност, която минава под мотото „Остани жив! Пази живота!“.

„Ако всеки поне един път в седмицата се откаже от автомобила си, ще допринесе за намаляване на рисковете по пътищата, а също подобряване качеството на въздуха в своето населено място“, коментира  областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев.

Двигател на инициативата е заместник областният управител Атанас Ташков, който е и председател на Областната комисия за безопасност на движението. 

Дните на безопасността на пътя за Република България – 2023 г. се провеждат под патронажа на Калин Стоянов – Министър на вътрешните работи, а 20 септември е обявен за Ден без загинали на пътя. Целта на кампанията е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина