Кукленият театър в Пловдив представя отново спектакъла “Бомбето“ по Йордан Радичков

Автор: Plovdiv Now 5719
Кукленият театър в Пловдив представя отново спектакъла “Бомбето“ по Йордан Радичков

Още една част от необятния свят на Радичков оживя на сцена за първи път! Това се случи с невероятния спектакъл за деца и възрастни „Бомбето“ по Йордан Радичков. Ако отидете на 18.11 от 19:00 ч. в Държавен куклен тетаър - Пловдив, можете да разберете дали човек сам избира шапката си, или шапката избира човека.

"Бомбето" по едноименната новела на Йордан Радичков е постановка на талантливата Катя Петрова. Сценографията е дело на Рин Ямамура, музика - Христо Йоцов, хореография - Анна Пампулова. Звуковият дизайн е на Светлозар Георгиев, а анимацията на Сотир Гелев.

Участват актьорите: Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов - Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Антония Кундакова, Наталия Василева, Стайко Стайков.

"Макар да не познавам читателя, аз съм се стремил винаги да бъда максимално искрен с читателя, да не скривам нищо от него, защото ние сме изправени един пред друг, лице в лице, самотия срещу самотия. Ако се случи този контакт и тази искреност се предаде, това поражда страхотно чувство на сближаване. А представете си в театъра, когато на постановка са събрани 400-500 човека, всеки от които преживява едновременно. Колко стократно усилено е тогава това чувство и преживяване на връзката! За това чувството в театъра е невероятно. Заради едновременното преживяване на тази искрена връзка.". Думите са на самия Йордан Радичков.

Проектът е част от програма "Наследство" на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина