Дани Каназирева: Не може хора като Манолова, Хаджигенов, Дончева да говорят от името на народа

Автор: Plovdiv Now 41040
Дани Каназирева: Не може хора като Манолова, Хаджигенов, Дончева да говорят от името на народа

ГЕРБ-СДС има разлика с втората политическа сила с 9 %, така че победителят на тези избори е безспорен и всичко останало, което се говори е политически неадекватно. Това заяви пред „Дарик“ Дани Каназирева от ГЕРБ. 

Нямаме в момента цивилизовано политическо поведение. От трибуната вчера бяха изказани груби, обидни квалификации за институциите в България, посочи тя. Не може хора като Манолова, Хаджигенов, Дончева да говорят от името на народа. Ако те са бъдещето - настина Бог да пази България, коментира още Каназирева.

По думите ѝ, вчерашният Ден на Конституцията е започнал в парламента с три пъти погазване на основния закона. Първото погазване на Конституцията стана с гласуването на оставката. Оставката се депозира и се приема, но не се гласува, обясни Каназирева. Като второ нарушение тя отчете, че не може Татяна Дончева да не даде думата на Томислав Дончев. 

Имаше внесен законопроект за изменение на Конституцията, без нужните изискуемите по Конституция подписи, които трябва да са 60. „Демократична България“ внасят законопроект с 27 подписа. Това е видимо нарушение, посочи Дани Каназирева и добави: Христо Иванов и „Демократична България“ говорят за лустрация, а приемат подкрепа от БСП и ДПС. В един момент освобождават „Росенец“, след това приемат подкрепата на ДПС. 

Партията на Станислав Трифонов „Има такъв народ“ говори за мажоритарен вот и субсидия по левче. А след това даде назад, отбеляза още Дани Каназирева.

В момента това, което се разиграва, е политическо шоу, добави тя и каза: За да се управлява една държава трябва да се постигне консенсус. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина