Дали наистина сме влюбени или просто се опитваме да избегнем самотата

Автор: Plovdiv Now 2337
Дали наистина сме влюбени или просто се опитваме да избегнем самотата

Понякога е трудно да разберем дали това, което чувстваме, е истинска любов или просто страх от самотата. В свят, в който всички сякаш бързат да бъдат с някого, е много важно да разберете дали това е по правилните причини.

Нека разгледаме признаците, които могат да ни подскажат дали наистина сме влюбени или просто се опитваме да избегнем самотата. Разбирането на тези знаци ще ви помогне да направите по-добър избор във връзката, така че да бъдете водени от сърцето си, а не от страха да останете сами.

Фантазирате за други

Ако често мечтаете да бъдете с някой друг, това може да е знак, че не сте влюбени, а просто се страхувате да не сте сами. Такива фантазии могат да бъдат начин да избягате от реалността в настоящата си връзка или от страха да останете сами. Когато сте истински влюбени, вие сте доволни от партньора си и не търсите някой по-добър

Липса на искрена връзка

В истинска, любяща връзка трябва да съществува дълбок смисъл. Ако се срещате с някого само за да избегнете самотата, може да не почувствате тази истинска връзка. Може да почувствате, че просто извършвате обичайни дейности и ви липсва емоционална връзка и атмосфера на истинска искрена любов.

Постоянно безпокойство

Ако мисълта да сте сами постоянно ви плаши и предизвиква постоянна тревога, това е ясен знак, че страхът, а не любовта, ръководи връзката ви. Любовта трябва да носи щастие и комфорт, а не постоянен страх да не останеш сам. Истинската любов ви позволява да се чувствате сигурни, а не тревожни.

Не се чувствате развълнувани

Любовта обикновено носи вълнение и радост. Ако не се чувствате ентусиазирани или щастливи в настоящата си връзка, това може да се дължи на факта, че я използвате само за безопасност. Влюбването трябва да ви кара да очаквате с нетърпение времето си с партньора си, а не да ви кара да се чувствате сякаш се задоволявате с нещо по-малко, отколкото заслужавате.

Избягване на личностно израстване

Ако не сте загрижени за личностното израстване, а за избягването на самотата, това може да означава, че любовта не е движещата сила. Любовта трябва да ви мотивира да се развивате и да ви помага да постигнете целите си, докато страхът от самотата може да ви задържи и да ви накара да останете на място.

Изоставяне на вашите интереси

Ако започнете да жертвате интересите и страстите си, за да бъдете с някого, това може да е знак, че основният мотив е страхът от самотата, а не истинската любов. Любовта трябва да уважава и поддържа вашата индивидуалност, а не да я потиска.

Липса на емоционална подкрепа

В любовните отношения трябва да се чувствате емоционално подкрепени и защитени. Ако не го чувствате и вместо това се чувствате изолирани или без подкрепа, това може да е знак, че не сте влюбени, а просто търсите приятелство, за да не сте самотни.

Не виждате бъдеще заедно

Ако не си представяте бъдеще с партньора си или нямате дългосрочни планове, това е знак, че сте във връзка по грешни причини, като например, да не сте сами, а не за истинска любов.

Чувство на облекчение при раздяла

Ако изпитвате облекчение, а не копнеж, когато сте разделени с партньора си, това може да е знак, че не сте влюбени, а просто избягвате мисълта да сте сами. Любовта трябва да ви кара да жадувате партньора си и да очаквате с нетърпение следващата среща.

Източник: cluber.com.ua; автор: Антон Клубер; превод: Йосиф Йоргов

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина