Да си приготвим пролетна мусака с лапад и ориз

Автор: Plovdiv Now 8683
Да си приготвим пролетна мусака с лапад и ориз

Да си приготвим пролетна мусака с лапад и ориз. Ето рецептата:

Необходими продукти:

лапад - 4 бр. връзки

пресен лук - 1 бр. връзка

олио - 6 с.л.

ориз - 2 ч.ч.

сирене - 2 ч.ч. натрошено

магданоз - 1 връзка

джоджен - 2 с.л. нарязан пресен

дивесил - 2 с.л. сух

кисело мляко - 400 г

яйца - 3 бр.

сода - 3 бр. щипки

червен пипер - 2 с.л.

сол

Приготвяне:

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно.

В тенджера се слага 1 л. вода. Прибавя се сол.

След като заври, се прибавя лука.

Лападът се измива много добре. С ножица се премахва жилката на всяко листо. Нарязва се на едро.

След като лукът поомекне, се прибавя нарязаният лапад.

Оризът се измива до бистра вода и се прибавя към лапада.

Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя в тенджерата лапад с ориз.

Разбърква се много добре, като вода не се прибавя.

Прибавя се джодженът, девесилът, нарязаният на ситно магданоз, червен пипер, сол и олио.

Разбърква се много добре и се изсипва в подходяща тава.

Пече се в предварително загрята фурна 40 мин на 180°C.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се киселото мляко и содата.

Разбърква се много добре.

След като мусаката с ориз е полуготова, се залива с киселото мляко с яйца.

Мусаката от лапад се пече се 20 мин на 180°C.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина