“Да послушаме кино“ тази вечер с Хилда Казасян в Пловдив! Концертът е последна спирка от турнето на певицата

Автор: Plovdiv Now 16129
“Да послушаме кино“ тази вечер с Хилда Казасян в Пловдив! Концертът е последна спирка  от турнето на певицата

Българска филмова музика ще представи Хилда Казасян по време на концерта си в Пловдив тази вечер от 19 часа в Комплекс "С.И.Л.А". Градът е последна спирка от турнето на певицата „Да послушаме кино”. Програмата включва едни от най-популярните песни от толкова обичаните  български  филми, като "Любимец 13", "Козия рог", "Адаптация".

На сцената тя ще е заедно с  изключителните музиканти Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов, а нейни специални гости отново ще бъдат феноменалните Теодосий Спасов и Васил Петров.

Предисторията на този концерт ни връща назад във времето, когато през 2007 г. Хилда Казасян издаде албума си с филмова музика „Замълчи, замълчи“. Тя споделя, че сякаш не е била готова напълно за него. „Аз съм убедена, че нещата се случват тогава, когато трябва да се случат. Мисля, че оттогава много пораснах във всяко едно отношение и сега се чувствам далеч по-готова, имам самочувствие и увереност да се докосна до едни от най-популярните филмови теми.“ – казва Хилда и допълва: „Сега, когато се заигравам с тези песни, усещам удоволствие. Когато записвахме албума, знаех, че страшно много ги обичам и искам да ги направя, но тогава се притеснявах дали ги правя както трябва. Докато сега съм се отпуснала и това ми носи супер удоволствие и истинска радост.“

Това е идея на Хилда за представянето на едни прекрасни песни и инструментална музика от по-стари български филми, но така или иначе става дума за песни, които се помнят, които поколения наред знаят.

Изненадата ще е, че те ще бъдат представени по съвсем друг начин с естетиката на нашата музика, на джазовия език и силно се надявам, че ще бъдат възприети. Наистина е много мащабен проектът, много усилия хвърлихме. Ние сме аранжори на програмата. Естествено Хилда взима невероятно силно участие в конструирането на нещата, в идеите за облика на целия спектакъл. Това си е абсолютно нейна рожба, така че мисля, че ще бъде едно емоционално преживяване. –казва  Христо Йоцов за концерта „Да послушаме кино“

„Аранжиментите, даващи изцяло нов облик на тази толкова красива музика са направени от Живко Петров и Христо Йоцов специално за тези концерти. И като към всичко това прибавим разкошната мултимедия, подготвена от Васил Къркеланов, се надявам, че ще изживеем един истински музикално-филмов празник заедно", споделя още певицата преди концерта в Пловдив.

Билети се продават в билетен център пред община Пловдив и в цялата партньорска мрежа на Ивентим.бг.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина