Четирима талантливи музиканти свирят “20 миниатюри за квартет тромбони по музика на Йосиф Цанков“

Автор: Plovdiv Now 3971
Четирима талантливи музиканти свирят “20 миниатюри за квартет тромбони по музика на Йосиф Цанков“

Тази вечер в Bee Bop Café предстои камерен концерт "20 миниатюри за квартет тромбони по музика на Йосиф Цанков", в аранжименти на Велислав Стоянов. Началото е в 20 часа.

Квартет тромбони, който ще чуем е в състав: Велислав Стоянов, Иван Мелин, Кирил Михайлов и Димитър Стоев.

Вижте какво разказа Вили Стоянов за програмата:

"Ако търсим лакмуса, доказателството за истинска непреходност, то той е – способността на гениалната вечна творба да ни вълнува и да ни дава образи, емоции, тълкувания и отговори на нашите търсения и вечни въпроси. Такъв живот имат творбите, надраснали времето си, сред които доказано се нареждат песните и музикалните произведения на Йосиф Цанков. Като негов наследник, от години живея с творчеството му и изпитвам възхита към "съкровищницата", която е оставил за поколенията. От известно време насам съм преподавател в Национална Музикална Академия "Панчо Владигеров" и осъзнах, че новите поколения познават твърде бегло голяма част от българските композитори, в частност творчестното на дядо ми. Това, в комбинация с любовта ми към камерната музика, роди идеята за създаване на цикъл от 20 миниатюри, за квартет тромбони, по музика на Йосиф Цанков."

Проф. д-р Атанас Карафезлиев, преподавател в катедра "Камерна музика и съпровод" на НМА , коментира значимостта на творбите: "За първи път в българската история се правят аранжименти за четири тромбона на популярни песни. И това е дело на наш колега, може би най-добрия джаз тромбонист в България, Велислав Стоянов. Много ценя неговия труд и всичко което той прави за българската тромбонова школа. Неслучайно той преподава не само в катедра "Поп и джаз", но и в Инструменталния факултет на Музикалната академия."

Билети се продават само на място, в деня на събитието.

Събитието се провежда съобразно текущите разпоредби на МЗ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина