Четири пловдивски деца от Клуб 2018 номинирани за “Награди за успелите деца на България“

Автор: Plovdiv Now 5526
Четири пловдивски деца от Клуб 2018 номинирани за “Награди за успелите деца на България“

Четири талантливи деца от пловдивски училища са сред отличниците от Клуб 2018 на талантите на България, номинирани от фондацията на футболиста Димитър Бербатов.

11-годишната Петя Кушлева от ОУ „Райна Княгиня“ е сред отличниците заради множеството си награди за литературното си творчество. Петокласничката, която е ученичка на Мария Скобарова, е отличена на VII Общонационален конкурс за детско творчество на тема: "Великденско огънче в шепите си нося", на Национален конкурс "Вълшебният свят на Ангел Каралийчев", на XVI Национален конкурс "Бог е любов" и на V Общонационален конкурс за стихотворение, есе и рисунка "Въведение Богородично". Петя е член на Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов".

Тя е едно от децата-таланти на фондацията, което взе участие на 14 юли 2018 г. в събитието "Срещни се с Бербатов и любимите Топчовци", където представи авторското си стихотворение "Футбол".

Възпитаничката на Румяна Иванова от Арт Войс Център Ива Ичевска също е отличена за постижения в изкуството.

Талантливото 13-годишно момиче от ОУ „Райна Княгиня“ има множество отличия от песенни конкурси - голямата награда Гран При на Международен фестивал „Golden Dream” – Лас Вегас, първо място на Международен конкурс за деня на освобождението – Берлин, първа награда от Международен вокален конкурс „Свободная птица” – Самара, първа награда от Международен детски фестивал "Кан" - Кан и първо място от Международен вокален конкурс „Свободная птица” - Москва.

2018 г. беше изключително силна за Ива. Тя се представи достойно на редица международни и национални конкурси и завоюва още множество престижни отличия: първа награда на МФ на изкуствата „Морска перла”- Ахелой; Голямата награда на IV ВГ (единствена) на IV МФ за вокални изпълнители „Вярвай, искай, можеш” - Банкя; Наградата „Димитровградско откритие” (с ранг на гран при, единствена за всички възрастови групи) - XVIII НК за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор” - Димитровград; първа награда на ІІІ онлайн конкурс „Нови гласове и песни”; първо място на XII МК на изкуствата „Радост на брега” - Созопол; първо място на VI НК за забавна песен „С песен да възродим доброто” - Казанлък; втора награда на VIII МФ „Съзвездия в Несебър” - Несебър; втора награда на XXVI МФ на изкуствата „Ние 21-ви век” - кк Слънчев бряг; втора награда на Арт фестивал „Сезони” в конкурс за изпълнение на песен на Тончо Русев - Бургас; трета награда на XV НК за изпълнители на забавна песен - Пловдив; трета награда на XIV НК „Орфеева дарба” - София.

Освен като солист, Ива пее и в дует с Кристиян Павлов, като заедно също имат множество спечелени отличия на международни и национални конкурси. Отскоро Ива е част и от квартет „Фортийн”, който беше сформиран специално за изпълнението на една от 14-те финални песни на Детска мелодия на годината – песента „Дъжд”.

Ива е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация „Димитър Бербатов” с две номинации – в област математика и музика (поп, джаз и рок пеене).

Две деца, възпитаници на Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, също са сред номинираните.

15-годишната Василена Конзова от Хисаря има първи места от музикални конкурси в цяла България – във Велико Търново, Велинград, Димитровград, Пловдив. През 2018 г. Василена спечели и второ място в категория „Поп, рок и джаз“ от НК „Звезден сблъсък“, както и наградата на детското жури. Носителка е на поредица от специални награди, сред които студиен звукозапис и уроци по сценично поведение.

Гостува на културни и благотворителни събития в Пловдив и областта, а като част от ЕС „Прима“ имаше честта да пее на сцената на Античния театър като участник в програмата за откриването на Световното първенство по гребане в Пловдив. Освен индивидуално, Василена се изявява и в дует със Стилиян Пенков.

Василена е член на Клуба на успелите деца на Фондация „Димитър Бербатов“ през 2014, 2015, 2016, 2017 г.

За постиженията си в поп и джаз пеенето е отличен и 15-годишният Стилиян Пенков с отличия от конкурси в Хисаря, Пловдив, Карлово, Димитровград. Стилиян е член на Клуба на успелите деца на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2017 г.

Василена и Стилиян са номинирани както като индивидуални изпълнители, така и като дует, както често се явяват и пеят по конкурси. И двамата са възпитаници на Теодора Чернева естрадно студио "Прима" при Общинския детски комплекс в Пловдив.

Номинации за новите лица на фондация "Димитър Бербатов" могат да се правят още един месец.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина