Четири касови заглавия на „Филмови нощи във Филипополис“ през уикенда

Автор: Plovdiv Now 3937
Четири касови заглавия на „Филмови нощи във Филипополис“ през уикенда

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ ви кани за 21-ви път канят до 28-и юли да преживеете едни от най-любопитните нови заглавия, наравно с три непреходни класики. Събитието отново се провежда в Лятно кино "Орфей" в подножието на „Сахат Тепе“ в центъра на гр. Пловдив. Подобно на миналото лято, „Филмовите нощи“ отново представя на пловдивчани три любими филма от миналото, които от години не са били показвани на голям екран у нас. До момента зрителите вече видяха „ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК“ на Емир Кустурица и „ГЛАДИАТОР“ на режисьора Ридли Скот с участието на Ръсел Кроу.

На 25.07 от 21:10 ч. 35 години по-късно пловдивчани отново ще могат да видят на голям екран биографичния шедьовър „АМАДЕУС“ на Милош Форман, адаптиран от драматурга Питър Шафър по едноименната му пиеса. Считан за един от най-добрите филми, създавани изобщо, номиниран за 53 международни отличия и спечелил осем награди „Оскар“. Мащабът на непреходната история за съперничеството между Волфганг Амадеус Моцарт и Антонио Салиери със сигурност заслужава да бъде разгърнат на голям екран.

Тазгодишното издание отново е разделено на няколко основни рубрики. Това са рубриките КУЛТОВИТЕ ФИЛМИ НА ГОЛЯМ ЕКРАН, която включва изброените по-горе три класики, СПЕЦИАЛНИ ПРОЖЕКЦИИ, ФЕСТИВАЛНИ ХИТОВЕ, БЪЛГАРСКО КИНО, както и редовното издание на документалните филми от BANFF – най-престижният планинарски кинофестивал в света.

Вижте програмата за уикенда:

20 юли /събота/

21:10 ч АННА

23:30 ч БОХЕМСКА РАПСОДИЯ



21 юли /неделя/
21:10 ч ИГРАТА НА ИГРАЧКИТЕ: ПЪТЕШЕСТВИЕТО

23:30 ч ЗЕЛЕНАТА КНИГА


Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина