Чакат 39 млн. лева за третия етап на Голямоконарско шосе, Пловдив и „Марица” подписват споразумение

Автор: Благовест Андонов 2508
Чакат 39 млн. лева за третия етап на Голямоконарско шосе, Пловдив и „Марица” подписват споразумение

Община Пловдив и община „Марица” ще подпишат споразумение за реконструкцията на Голямоконарско шосе. На предстоящата сесия на местния парламент ще се гледа текста на споразумението, което ще се парафира от двамата кметове, научи trafficnews.bg.

То е във връзка със завършването на цялото шосе, което се очаква в близките години. Община Пловдив вече получи 19 млн. лева за частта, която е в рамките на Пловдив, като се очаква още тази година всички дейности да приключат.

В момента от община „Марица” се подготвят за втория етап, като отчуждават трасетата, нужни за разширяването на официални вход на Пловдив.  Последните редовни и служебни правителства са изградили готовност да финансират частта на Голямоконарско шосе, която е от табелата на Пловдив до пътен възел „Царацово” и е в рамките на община „Марица”.

Още повече че тази инвестиция е залегнала в интегрирани териториални инвестиции на съседната на Пловдив община и „Тракия икономическа зона”, като самоучастие на държавата, за да може да вземе европейско финансиране. Изчислените средства за разширение и реконструкция на 3-километровото трасе е в размер на 39 млн. лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина