Бутнали къщата на ромка преди година, сега живее в колиба с децата си

Автор: Plovdiv Now   742
Бутнали къщата на ромка преди година, сега живее в колиба с децата си

Ромка, чиято къща бе бутната от багери в Армана, си спретна барака на терена и отказа да напусне махалата, предаде TrafficNews.bg Тя е майка на три деца, с които обитават импровизирания дом.  Постройката е два на два, няма ток, вода и санитарен възел.

Преди година къщата й бе срината със земята, а общинско жилище не й е предоставено, тъй като тя не е поискала такова. Жената се изхранва със събиране на старо желязо и други боклуци от контейнерите в района.

Тя сподели пред наш репортер, че е родена в махалата и цял живот е живяла там.  След като къщата й е била премахната, с подръчни материали е изградила „палатка”.  Около нея се търкалят всевъзможни отпадъци, строителни материали и дори умрели животни.

Въпреки мизерните условия, ромката не желае да напусне родната си махала. За жалост с нея живеят и невръстните й дечица, които по думите й не ходят на детска градина или училище.

Ромката бе една от многото зяпачи на поредната акция на район „Северен” , при която бяха съборени няколко незаконни сгради в махалата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина